13 състезатели от българските клубове по ораторство и лидерски умения “Sofia Toastmasters”, “Business Park Toastmasters” и “Speak and Lead Toastmasters”, “Biz Labs Toastmasters” и “Varna Toastmasters” ще се съревновават за титлата оратор №1 в България за 2021.  

Състезанията организирани от Toastmasters Bulgaria ще се проведат на 27 февруари, изцяло online и ще са в 6 направления: 

  • Международно състезание по ораторство (на английски език)
  • Европейско състезание по ораторство (на български език)
  • Състезание по импровизации (на английски език)
  • Състезание по небивалици (на английски език)
  • Състезание по оценяване (на английски език)
  • Немско състезание по ораторство (на немски език)

Иван Петров, Радослав Георгиев и Светлин Тодоров от варненския клуб по ораторство и лидерски умения “Varna Toastmasters” ще участват в 5 от състезанията.  

Победителите във Varna Toastmasters клубни състезания 2021.

А на 20 март, победителят в “Международно състезание по ораторство” ще се изправи срещу съперници от Toastmaster-ските клубове в Кипър и Гърция, а при победа продължава надпреварата към Европейските състезания и Световния шампионат. 

Тоустмастъри и Пресиян Василев по време на годишната конференция на Toastmasters България през 2019г. – Боровец, София.

През 2013г. българинът Пресиян Василев стана първият източноевропеeц, спечелил престижния световен турнир за изнасяне на публични речи (4-дневната надпревара, проведена пред няколкохилядна публика в Синсинати). Гледайте и речта, която му спечели тази престижна титла:

А дали 8 години по-късно, световния шампион ще бъде отново българин?

Разберете като се присъедините към Online състезанията на Toastmasters Bulgaria на 27 февруари!

Събитието е отворено за гости като достъпът е напълно безплатен и свободен. А за гостите, Тостмастърите са подготвили специални образователни и интерактивни сесии

Повече информация за събитието може да намерите на Facebook страницата на Toastmasters Bulgaria: https://www.facebook.com/toastmastersbulgaria 


Toastmasters International е нестопанска образователна организация, която преподава публично говорене и лидерски умения чрез световна мрежа от клубове. Създадена през 1924 г., със седалище в Колорадо, организацията надхвърля 364 000 члена с над 16 600 клуба в 143 страни.

През 2020г. Toastmasters Bulgaria отпразнува своя 20 годишен юбилей.

Първият български Toastmasters клуб е основан през 2000 г. Към момента в България има пет клуба в три града (София, Варна и Пловдив) с над 60 активни члена, които развиват своите ораторски, комуникационни и лидерски умения на български и английски език.

Varna Toastmasters, основан през 2019г., е първият черноморски клуб на Toastmasters International в България и първият клуб в цял свят, в който срещите се провеждат на български език.

Срещите ни във Варна се провеждат два пъти в месеца, като освен за членовете на Varna Toastmasters, те са отворени и за гости (напълно безплатен и свободен достъп). 

Разберете повече за клубовете в България на следните линкове:


Информация за следваща среща на Varna Toastmasters

Categories: Toastmasters

Теодора Янакиева

Program Quality Director Toastmasters Bulgaria 2020/2021; Вицепрезидент Образование на Varna Toastmasters за 2020/2021; Вицепрезидент Връзки с Обществеността на Varna Toastmasters за 2019/2020

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *